Renault už v létě ukáže model levnější než Dacia

Renault | foto: Renault

Renault už nechce sledovat úspěchy Dacie. Rozhodl se, že začne produkovat nové levné modely.

Před deseti roky, Renault vdechl život Rumunské Dacii. Prvním modelem pod taktovkou Renaultu byl Logan, který odstartoval úspěšnou kariéru automobilky a přinesl na trh něco nového, co doposud nikdo z výrobců v Evropě nenabízel.

Renaultu to trochu snížilo prodeje a tak se rozhodl, že do svého portfolia zařadí i ultra levné modely. První se začnou vyrábět v létě, přičemž rozhodnutí a definitivní potvrzení dorazí začátkem roku 2015.

Nabídka bude podobná jako u Dacie, přijde tedy sedan, hatchback, SUV a MPV s až 7 místy. Ceny by mohli začínat už na 3500 euro, tedy cca. 100 000,- Kč. Modely budou postaveny na nové levné platformě, vyvinuté s Nissanem. Ta nese název CAMM a nabízí poměrně širokou možnost využití.

První trh, kam Renault se svými levnými modely dorazí bude Indie, tu budou následovat Jihoafické státy a možná i Evropa, kde však s cenovkou 100 000,- moc nepočítejte. Aby vozy vyhovovaly Evropským standardům, budou muset být ještě přepracovány. I přesto je ale reálné, že by se dostaly pod cenu Dacie.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy