Podívejte se v Praze nejčastěji platí za rychlost

V Praze je nespočet stacionárních radarů, tady máte mapu, kde se řidiči dopouštějí přestupků nejčastěji.

Jejich revírem jsou Pražské ulice, jejich tempo je vražedné, měří ve dne v noci, jejich protivníci jsou spěchající, nepozorní nebo neukáznění řidiči, jejich úkolem je především plnit městskou kasu a to pod záštitou ochrany obyvatel, to jsou stacionární radary.

Každý Pražan o nich ví, každý se jich bojí a tak se mnohdy soustředí spíše na ně, než na samotnou jízdu.  Zajímá vás, kde nejčastěji pražští řidiči překročují rychost? Český rozhlas připravil mapu s místy a čísly přestupků během června 2013 až května 2014. Za tuto dobu se zaznamenalo 241 225 přestupků při překročení rychlosti, z nichž jsou drobná překroční o maximálně 20 km/h tvořena čtyřpětinovým podílem.

Nejčastěji řidiči překračují rychlost na ulici Lipské, kde se denně neuhlídalo průměrně více než 130 řidičů, celkem tedy 48 806. Druhou příčku okupuje jižní spojka, kterou následuje ulice Dobříšská, Střešovická a v Holešovičkách.

Řidiči, kteří jeli skutečně daleko za limitem, tedy o minimálně 40 km/h více, nežli dovoluje příslušná značka, bylo pouhé procento. Tedy v drtivé většině případů se jedná spíše o nepozornost, než úmyslné porušování. Tak tedy, až budete v Praze, dejte si pozor. Téměř všechna měření jsou prováděná úsekově, sledujte tedy silnici a úzké bílé proužky, které označují začátek a konec měřeného úseku.

Zdroj: český rozhlas

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy