Aston Martin začal testovat solární panely na svých závodních vozech

Výrobce aut Aston Martin se spojil s firmou Hanergy Thin Film Power a začali společně zkoumat výhody solárních panelů, které Aston Martin instaloval na svoje závodní vozy.

První test byl proveden minulý víkend jako s modelem Vantage GTE s číslem # 97 , který byl vybaven dvěma solárními panely na střeše. Aston Martin odmítl jít do větších podrobností, ale řekl, že panely mohou být použity na výpomoc při napájení pomocných systémů, jako je klimatizace, která v současné době spotřebovává nejvíce energie z motoru.

Podle technického ředitele Astonu Martin Racing,  Dana Sayerse, je myšlenka projektu solární technologie dále rozvíjena a zkoumána za pomoci fotovoltaických panelů na střeše závodních a silničních vozidel. K tomu dále prohlásil "Tot byl vůbec první test, kdy byl solární systém aktivní a byl to pro nás velký úspěch, který je dokladem toho, že by to mohlo do budoucna fungovat". Sayers také dodal, že doufá, že nový systém by mohl být plně funkční již v roce 2015 v šampionátu World Endurance Championship.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy