Lincoln říká, že jejich interiéry jsou "nejtišší" na světě

Americký výrobce luxusních vozů Lincoln vydal tiskovou zprávu, ve které se chlubí, že interiéry jejich vozů patří mezi ty nejtišší na světě.

Lincoln se chystá investovat do vývoje a zdokolaní továren částku blížící se 5 000 000 000 dolarů a hrdě prohlašuje, že i jejich stávající auta nabízejí vysokou úroveň komfortu díky mnoha funkcím a protihlukovým řešením, které mu umožnili stát se prvotřídní značkou.

Některé z těchto technologií stojí opravdu za zmínku. V kabinách Lincolnů najdou majitelé zvuk pohlcující obložení, tlumící panely interiéru nebo materiál ve sloupcích, snižující hluk. Speciální jsou i koberce. Dalším řešením, jak utišit co nejvíc interiér, jsou akusticky utlumená vrstvená skla. Výbornou aerodynamiku mají i vnější zpětná zrcátka. V neposlední řadě je důležité i kvalitní tesnění mezi dveřmi.

Hladina hluku během jízdy po dálnici je sníze i díky speciálně navrženým pneumatikám, které snižují silniční indukované nízkofrekvenční dunění. Lincoln však svoje vozy vybavuje i modernizovanými úchyty motoru a aktivním systémem potlačování hluku v kabině za pomoci reproduktorů a mikrofonů. Ty analyzují a zachycují rušivé elementy a generují obrácené zvukové vlny na vyrušení nežádoucího šumu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy