Range Rovery se kradou tak, že je pojišťovny nechtějí ani pojistit

range rover sport | foto: Archiv AutoRoad.cz

Range Rovery zloději moc rádi kradou, nezastaví je nic, kromě silných garážových vrat. Pojišťovna vás jen tak nepojistí.

 

Kdo vlastní Range Rover Sport v Londýně, a neparkuje na střežených parkovištích nebo v dobře zabezpečené garáži, má velký problém. Nejen, že nemůže mít klidné spaní, ale ani pojišťovna mu nepomůže. To ani v případě, že má satelitní vyhledávání, alarm a mechanický zámek na převodovce.

Zloděje nic kromě hlídače na parkovišti a zabezpečené garáži nezastaví. Devíti z deseti pojišťoven došla trpělivost. Proto vám auto pojistí, ale pojistku vyplatí jen v případě, že auto ukradli z garáže, nebo hlídaného parkoviště. Ty, které auto pojistí i v případě, že parkujete venku, mají tak vysokou cenu pojistky a velkou spoluúčast, že se snad ani nevyplatí jej pojistit.

Pár čísel. Společnost Thatcham Research dle svých výzkumů, které mimo jiné využívají pojišťovny, zjistila a vyhodnotila počet krádeží Range Roverů Sport a Evoque v Londýně. Mezi lednem a červencem tohoto roku, bylo ukradeno 294 Range Roverů Sport a Evoque. Ke srovnání přikládáme BMW X5, kterých se za stejné období ukradlo 63 kusů.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy