Škoda Design centrum získalo cenu

Design Centrum mladoboleslavské automobilky získalo mezinárodní cenu „DesignBEST 2004“.

Ocenění převzal jeho šéf Thomas Ingenlath, na letošním ženevském autosalonu.


Ocenění „DesignBEST“ je součástí mezinárodní novinářské ankety AutoBEST, která volí nejlepší vůz v zemích střední a východní Evropy. Členy jury AutoBEST pro rok 2003 byli zástupci motoristických médií z České republiky, Slovenska, Bulharska, Rumunska, Chorvatska, Makedonie, Srbska a Černé hory, Turecka a Kypru. Novými členy se v roce 2004 stali zástupci Ukrajiny a Polska. Vítězem vůbec prvního ročníku ankety AutoBEST byla přitom v roce 2001 Škoda Fabia Sedan.

Kromě volby nejlepšího automobilu oceňuje mezinárodní novinářská jury AutoBEST i významné projekty, společnosti a osobnosti automobilového průmyslu. Důvodem k udělení letošní ceny DesignBEST byla podle jury „nejen vysoká kvalita designu vozů Škoda, ale především příležitosti, které Škoda Design Centrum ve velké míře poskytuje mladým talentovaným designérům z regiónu střední a východní Evropy“. Škoda Design Centrum v Mladé Boleslavi se tak významnou mírou podílí na jejich výchově a studiu.

Thomas Ingenlath, vedoucí Škoda Design centra při této příležitosti mimo jiné sdělil: „S mladými talentovanými designéry nejenom z regiónu střední a východní Evropy máme jenom ty nejlepší zkušenosti. Odvádějí plně profesionální práci, jsou ambiciózní, kreativní a dobře motivovaní. Našim centrem v Mladé Boleslavi jich přitom prošlo již několik desítek a mnozí další našli uplatnění i ve vývojových centrech dalších značek koncernu Volkswagen.“

Zdroj: Tisková zpráva Škoda Auto, a.s.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy