BMW Z5 - velké kupé pro rok 2017

Koncepční návrh automobilky BMW společně vyvinutý s Toyotou se pomalu ale jistě blíží do výroby, aby se nám čekání zkrátilo, máme tu první imaginární návrh.

Očekává se, že nástupce populárního kupé a roadsteru Z4 bude opět stylovým bavorem, s agresivní přední čelní plochou a mřížkou chladiče se dvěma ledvinkami. Dále můžeme vidět dlouhou kapotu a zkosené čelního sklo. Celkový dojem z první digitální animace je více než dobrý a pokud takhle bude vypadat Z5, máme se na co těšit.

BMW a Toyota byly málomluvné o dalších podrobnostech, ale předchozí zprávy naznačily, že model by mohl použít panely karoserie z uhlíkových vláken, jenž využívají hybridní modely BMW i3 a i8. Vůz zcela jistě nedostane plátěnou stahovací střechou, zatím se totiž hovoří jen o verzi s pevnou střechou. 

Možnosti motoru zůstávají nepotvrzené, ale BMW Z5 by mohlo být nabízeno s přeplňovaným 2,0 litrovým čtyřválcovým motorem, který má výkon 190, 245 koní a nebo 270 koní. V úvahu připadá vysoce výkonné BMW Z5 M, které by mohly použít přeplňovaný šestiválcový motor zhruba s výkonem 425 koní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy