Podívejte se jak vypadá elektrická chlouba BMW v šedé

bmw i8 | foto: BMW Abu Dhabi Motors (Facebook)

Nejmodernější technika, vyspělé kompozitní materiály a atraktivní design. To je ekologický sporťák i8. Čtěte dále a nevynechejte naší galerii.

Nová i8 se zadává do výroby dlouho do předu. V Čechách mají prodejci připravený speciální formulář na rezervaci výrobního slotu, který ještě nezaručuje, že se na vás vůbec v dohledné době nějaká i8 dostane.

Pokud přeci jen ano, kontaktuje vás a vy si už nakonfigurujete ten svůj vysněný eko-sport. O vozech ihned k dodání si můžete nechat zdát a proto je nabídka BMW v Abu Dhabi ojedinělá. Mají tam na prodej BMW i8, které je ihned k dodání a ještě k tomu je v neodolatelné barvě, šedé Sophisto.

Jen připomeneme jak je u i8 řešen pohon. Elektrický pohon s elektromotorem o výkonu 96 kW (131 k) je umístěn vpředu. Vzadu je naopak situován výkonný zážehový tříválec BMW TwinPower Turbo o objemu 1,5 litru s výkonem 170 kW (231 k) a točivým momentem 320 Nm. Společně jsou tyto motory připravené poskytnout radost z jízdy typickou pro vozy BMW. Obě pohonné jednotky dokáží BMW i8 z 0 na 100 km/h zrychlit během 4,4 sekund, a přitom vykazují v kombinovaném režimu spotřebu jen 2,1 l/100 km, což odpovídá produkci emisí CO₂ 49 g/km.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy