Potvrzeno: Porsche Panamera není na pohled nic moc...

porsche panamera | foto: Porsche

Patříte ke skupině lidí, kteří nenašli zalíbení v pětidvéřovém Porsche? Nejste sami. Šéf Porsche sám přiznal, že vzhled není silnou stránkou tohoto vozu.

Když se v roce 2004 ujal Michael Mauer pozice šéfa designu v německé automobilce, stalo se Porsche Panamera jeho prvním projektem. Mauer se snažil implementovat do pětidvéřového Porsche základní charakteristiky klasické 911 a výsledek můžeme dnes potkávat na ulicích.

Vůz si našel své příznivce, ale za svůj vzhled schytal i začnou dávku kritiky. Překvapením je, že jedním z kritiků se stal samotný šéf Porsche, Matthias Mueller, který přiznal, že současná Panamera má jisté vady a jednou z nich je právě její vzhled. 

Mauer očekává podobnou polaritu názorů i s novou generací Panamery. Přiznal ovšem, že nová Panamera bude hezčí. Rozměrově se bude jednat o prakticky stejná auta, nový model se ale bude vzhledem blížit více ke coupé.

Na výsledek si musíme počkat do roku 2016. Prozatím se musíme spokojit s tím, co na ulicích jezdí. A naštěstí na 911 se dá koukat stále.

Zdroj: motoring.com.au

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy