BMW i3 REX je podle Consumer Reports nebezpečné

BMW i3 REX je vylepšená verze klasického modelu, protože je vybavena prodlužovačem dojezdu. Ten však poslední dobou dělá potíže a to ne zrovna malé.

Automobilka totiž vyvinula verzi se systémem REX (range extender), která kromě elektromotoru přidává ještě dvouválcový motor o objemu 647 cm3. Ten prodlužuje dojezd o dalších 150 kilometrů, jenže podle agentury Consumer Report je i3 REX nebezpečné. Nedávno se stala jednomu majiteli vozu nepříliš šťastná situace, kdy jeho BMW i3 REX při předjíždění kamionu do táhlého kopce náhle ztratilo veškerý výkon.

Situace, kdy se proti majiteli řítilo z protisměru další auto se nakonec odehrála bez nehody, ale z následujících testů vyplynulo, že BMW i3 REX je skutečně línější. Pokud totiž pojedete jen na minimotor a nebrzdíte, automobil nezačne dostatečně rekuperovat a vracet energii do akumulátoru a v tom případě se z něho stává velmi pomalý šnek.

Přirovnání šnek je na místě, protože dle testu Consumer Reports trvá zrychlení z 0-100 km/h plných 27 až 40 sekund, což je katastrofální hodnota. Výrobce přitom uvádí čas 7,9 sekundy. BMW je proto nuceno co v nejkratší době upravit řídicí systém vozu, který má do budoucna upozornit na možnost ztráty výkonu při nižším stavu energie v uloženém akumulátoru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy