Grand Wagoneer od Jeepu se vrátí na scénu v roce 2018

Americká automobilka Jeep nedávno potvrdila plány na opětovné zavedení výroby populárního modelu Grand Wagoneer.

Ta se má spustit v roce 2018 a s postupem času se o něm začínají objevovat nové informace. V rozhovoru pro magazín Motoring, prohlásili zástupci firmy Jeep CEO, že model bude "velmi, velmi účinně soutěžit s prémiovými SUV." To možná může znít příliš optimisticky, ale zdroj poukázal na to, že Grand Cherokee dokáže svým charismem porazit i BMW X5.

Výkonný ředitel společnosti Jeep také prozradil, že příští generace Jeepu Grand Wagoneer by mohla dokonce konkurovat britskému Range Roveru. Velikostně se totiž nebude jednat o žádného drobečka a tak je takové srovnání celkem logické. Otázkou však zůstává, zda se po stránce prestiže a výbavy opravdu dokáže Jeep dotáhnout na výrobce, jako je například zmíněný Range Rover.

Kromě modelu Grand Wagoneer se u Jeepu hovoří i o novém crossoveru, který by si měl vzít na mušku německé BMW X4 / X6. Na voze se již pracuje, ale zda se jej opravdu dočkáme, to je ve hvězdách. Jeep chce postupem času jít s prodeji nahoru a proto se musí zaměřit i na jiné kategorie, než je Offroad.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy