Top Gear zanechal v Argentině tři sportovní vozy

top gear | foto: TopGear

Oblíbený motoristický pořad Top Gear byl nucen opustit Argentinu po konfliktech, které vyvolala registrační značka jednoho z vozů. Auta, která si moderátoři vybrali pro svůj speciální díl, na místě zanechali.

Hlavní z trojice moderátorů, Jeremy Clarkson, je svými kontroverzními projevy a chováním znám. Již několikrát byl v historii televizí BBC napomenut a v nedávno se internetem šířily zprávy, že možná končí jeho éra v Top Gearu.

Do Argentiny dorazil Jeremy Clarkson s vozem Porsche 928GT. Trnem v oku místních politiků a válečných veteránů se stala registrační značka tohoto vozidla „H982 FKL“. Podle místních se jedná o provokaci a značka odkazuje na bitvu o Falklandy, která se odehrála v roce 1982, a stále je citlivým tématem mezi Británií a Argentinou.

Místní radní označil za provokativní i registrační značky dvou zbylých vozů, která mají referovat ke ztrátám na obou stranách ve zmiňované válce.

Celý štáb byl varován místními úřady a měli okamžitě opustit zemi. Byli doprovázeni policejními vozy a po útoku místních, kteří na štáb házeli kameny, zanechal štáb Porsche Jeremyho Clarksona, Mustang Richarda Hammonda a Lotus Jamese Maye svému osudu.

Výkonný producent Top Gearu popřel, že by Porsche bylo pořízeno kvůli registrační značce, nebo že došlo k výměně za jinou registrační značku. To samé potvrdil i mluvčí BBC.

Zdroj: The Telegraph

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy