Rodinný C-Max od Fordu ve žhavém provedení ST, stane se skutečností?

Nedávno představila automobilka Ford facelift svého rodinného modelu C-MAX a slavný designér X-Tomi jej teď neváhala ukázat serveru Worldcarfans v podobě sportovně zaměřené verze ST.

Nikdy jsme sice neslyšeli o tom, že by Ford plánoval uvést do prodeje C-Max ST, ale podle digitálně vytvořených snímků by se jednalo o pořádnou "parádu". Jedná se o dravý rodinný vůz, který se ale pravděpodobně nikdy nebude vyrábět, ačkoliv bychom o něj zájem měli. Na návrhu nechybí loga ST, šestiúhelníková maska chladiče, upravené nárazníky, sportovní kola z lehkých slitin a vše podtrhuje rudý lak karoserie.

X-Tomi říká, že C-MAX ST by mohl soupeřit s dalšími hypoteticky sportovním MPV, kterými jsou Opel Meriva OPC a zatím "neuskutečněný" Volkswagen Golf Sportsvan GTI. Dle myšlenky návrháře by se pod kapotou C-Maxe nejvíce hodila zážehová pohonná jednotka o objemu 2,0-litru EcoBoost s výkonem 250 koní a s 360 Nm točivého momentu. Ve své úvaze ale nezapomněl ani na naftové fanoušky, kterým by nadělil nový naftový dvoulitr TDCi o výkonu 185 koní a s 400 Nm točivého momentu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy