Testovací "mutant" od Ferrari je na prodej!

I Ferrari Enzo jako všechny další modely od Ferrari museli projít důkladným vývojovým procesem a za účelem toho vznikly celkem tři prototypy složené hned z několika modelů.

Vůz na snímku vypadá jako nateklé Ferrari 348, ale nenechte se zmást, v útrobách vozu se ukrývá technika a díly i z jiných modelů italského výrobce. Zadní rám je přepracovaný tak, aby se do zádi vešel dvanáctiválcový motor, k tomu se přidává i rozšíření zadních blatníků a kryt motoru tvoří jedno velké plexisklo.

Ferrari použilo brzdový systém z modelu F355 Challenge, které je ostatně dárcem i podvozku a odpružení. Příď je z modelu 348, v "zavazadelníku" se nově skrývá chladič a přibyly zvětšené postranní otvory pro nasávání vzduchu. Pro vývoj motoru byl do testovacího exempláře instalován motor s názvem Tipo F140 A, z nějž se postupným vývojem stal motor Tipo F140 B. Zmíněná jednotka F140 A nabízí výkon 680 koní a je spojena se šestistupňovou převodovkou s řazením pádly pod volantem.

Do prodeje vůz poslala německá firma Modena Motorsports a k inzerátu přidala i pár podrobností o voze samotném. Váha je například 1 365 kilogramů, na druhou stranu, nepadla jediná zmínka o ceně, což se popravdě ani nedivíme. Kdo by měl zájem si testovací prototyp koupit, musí jednat osobně a nebo telefonicky.

zdroj: Modena Motorsport, Autoexpress.co.uk

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy