Svolávací akce Koenigseggu - Agera musí do servisu

Agera | foto: Archiv AutoRoad.cz

Svolávací akce nejsou vůbec neobvyklé, tentokrát došlo k velmi úsměvné svolávací akci v USA, kde musí Koenigsegg svolat všechny modely Agera, tedy pouze jeden, který v USA jezdí.

Automobilky z vlastní iniciativy, nebo na přikázání nějakého z bezpečnostních úřadů svolává hromadně určité modely kvůli specifickým problémům do svých servisů. Jedná se o nákladnou záležitost a výrazně pošramocuje pověst automobilky.

 

Švédský výrobce supersportů Koenigsegg dostal přikázáno, od NHTSA (americký národní úřad pro bezpečnost silničního provozu), vyhlásit svolávací akci na model Agera. Důvodem je kontrolka tlaku v pneumatikách na displeji, která nesplňuje tamní legislativu.

 

Automobilka tedy začala se svolávací akcí. Kontaktovala majitele jedinné Agery, které se tento problém týkal. Ta byla dovezena v prosinci roku 2012. Zákazník dostal instrukce, kdy se má dostavit do partnerského servisu Koenigseggu, kde problém vyřeší.

V servisu přeprogramovali software řídící jednotky kontroly tlaku a upravili kontrolku a její funkci tak, aby odpovídala americké legislativě do puntíku. Celá záležitost byla vyřešena poměrně rychle. A zákazník si mohl svou 910 koňovou Ageru odvést poměrně rychle. Však i díky 1100 N.m. točivého momentu zrychlí z klidu na 200 km/h během necelých devíti sekund.

 

Zdroj: Koenigsegg

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy