Čtyřdveřové Bugatti možná bude mít 1000 kW

Galbier | foto: Bugatti

Bugatti opět koketuje s myšlenkou, vyrábět luxusní, extrémně výkonný a rychlý čtyřdveřový sedan. Dočkáme se ho, či nikoliv?

 

Jistě víte, že Bugatti vlastní koncern Volkswagen, který se velmi rád chlubil úspěchy Veyronu. To, že jeho výroba je značně prodělečná, už moc nezmiňoval. Teď by rád vyráběl sedan, nebo alespoň o tom uvažuje.

Myšlenka super výkonného a rychlého sedanu je vskutku zajímavá a bez pochyb by si takové auto našlo své majitele. Však se mluví o výkonu minimálně 1000 kW, což se promítne v jízdních výkonech. Maximální rychlosti přes 370 km/h nebo zrychlení během tří až čtyř vteřin.

Sedan by samozřejmě nabídl prvotřídní interiér, který by posádku hýčkal nejvyšším luxusem. Materiály, zpracování i exkluzivita by byla na té nejlepší úrovni. Na druhou stranu, Bugatti by si za takový vůz jistě nechalo velmi dobře zaplatit. Zda by se výroba i přes astronomickou částku vyplatila, tím si nejsme jisti. Pokud však Bugatti začne čtyřdveřový sedan vyrábět, budeme si jisti, že prodělečný nebude, to si v současné době nemůže, ani tak velký koncern jako je Volkswagen, dovolit.

Zdroj: Bugatti

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy