Za zinscenovanou nehodu Bugatti Veyron hrozí majiteli až 20 let vězení

V roce 2009 v Texasu se stala kuriozní nehoda, při které majitel Bugatti Veyron náhle sjel ze silnice do přilehlého jezera.

Majitel tehdy za nehodu požadoval od pojišťovny vyplacení částky 2,2 milionu dolarů, jenže až po letech se ukázalo, že nic není tak, jak to původně vypadalo. Z neštastného majitele se totiž vyklubal podvodník, kterému navíc přitížilo to, že samotný incident pohotově nahrál jeden z kolemjdoucích.

Řidič původně pojišťovně řekl, že ho při jízdě vyděsil nízko letící pelikán, což ale videozáznam naprosto vyvrátil. Když s tvrzením o pelikánovy neuspěl, zkoušel i další výmluvy a dokonce se díky šetření podařilo zjistit, že svého Veyrona se majitel pokoušel znehodnotit  hned několikrát. Mezi možné fígle zařadil krádež a nebo podpálení, za což měl zaplatit dalšímu kumpánovi, který by akci provedl.

Po letech vyšetřování se  případ pomalu uzavírá a podvodník to má asi pěkně spočítané. Pojistný podvod byl na plno prokázán a majiteli Veyronu nyní hrozí trest odnětí svobody až na dvacet let..

zdroj: Worldcarfans, jalopnik.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy