Dacia chystá Sandero RS!

dacia sandero | foto: virtuel-car

Dacie se již nechce situovat do pozice levné značky, co vyrábí jen obyčejná auta. Začalo to Dusterem a pokračovat to asi bude sportovním Sanderem RS.

Dnes jsme vám přinesli hned několik šokujících zpráv. O tom, že facelift Porsche 911 přinese nevídané změny, nebo o nové Volvo XC90, či konečně pořádném Jaguaru F-Type jako završení těchto zpráv, přinášíme informaci o smělém plánu Rumunské Dacie.

Zahájení výroby sportovního Sandera, v to nevěřil snad nikdo. Teď se vítr obrací a napomohl tomu sám Patrice Ratti z Renault Sport Technologies, který prozradil, že se aktuálně vyvíjí sportovní model, který vychází z Dacie Sandero.

Ještě zadržte a nejásejte. Dost možná se „Sandero RS“ na náš trh nedostane. Prodej bude jistý asi jen v Rusku, popřípadě v Brazílii. A co se týče výkonů, to asi také nebude kdo ví jaká sláva.

Čekáme, že se Dacie vydá velmi podobnou cestou jako Lada, která je mimochodem silným konkurentem Dacie. To znamená, že Sandero RS bude obdobou Lady Kaliny Sport. Motor bude údajně naprosto nový. Nad ruhou stranu nebude až tak silný. To vlastně ani není potřeba, když Sandero neváží ani tolik, co Renault Clio.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy