Arabští šejkové dají klidně 20 tisíc liber za leteckou přepravu svých vozů

Arabští ropní šejkové mají někdy takové jmění, že si kupují drahá sportovní auta stejně často, až je to někdy k neuvěření.

Už málo kdo ale ví, jak to šejkové dělají, když chtějí z Arábie vycestovat do světa a přitom se nechtějí vozit tamními taxíky typu Volkswagen Passat či jiné. Nedávný průzkum zjistil, že pokud se bohatý šejk rozhodne vycestoval na pár dní například do Anglie, je ochoten zaplatit za přepravu svého motorového klenotu do Británie okolo 20 tisíc liber.

Deník Daily Mail udělal zajímavou reportáž o tom, jak jsou majitelé superaut z arabských zemí zhýčkaní a co jsou schopni udělat proto, aby se na svém krátkém výletu vozili svými klenoty na čtyřech kolech. Společnost Qatar Airways je právě jednou z leteckých společností, která nabízí tuto službu prostřednictvím speciálně upravenéhé letadla typu Airbus A330 a zájem o přepravu prý nijak neutichá.

Většina klientů je ze Saudské Arábie, Spojených arabských emirátů a Kataru. Ti jsou ochotni zaplatit nemalé jmění za přepravu vozu, a to i přesto, že se jedná například o jednodenní cestu za obchodním partnerem. No co k tomu dodat, zatímco většina obyvatel dlouhé roky šetří na svůj nový vůz, arabští ropní šejci utrácí v přepočtu statisíce korun jen proto, aby na jeden až dva dny měli po svém boku jejich oblíbený vůz. 

Zdroj: dailymail.co.uk

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy