Tesla Model S udává menší ztráty při nabíjení, než je tomu ve skutečnosti

A máme tu další zprávu týkající se elektromobilu Tesla Model S, která nám opět dokazuje, že vůz není tak dokonalý, jak se zdá.

Jeden americký majitel Modelu S totiž při běžném dobíjení vozu zjistil, že při nabíjení skrze tovární nabíječku se ztrácí 18,5 procent elektřiny, automobil přitom uvádí jen poloviční hodnotu. Rob M. využívá svou Teslu Model S den co den a tak si dal práci a přeměřil udávané ztráty, což asi neměl dělat. Jeho vůz je nabíjen převážně z domácí sítě, konkétně ze zásuvky Nemo 14-50.

V ní je napětí 240 voltů a 40 ampér, přičemž zásuvka je určena pro přísun elektřiny přístrojům s vysokým nárokem na odběr elektřiny. Rob při nabíjení vozu ještě následně připojil digitální měřič průtoku napětí a výsledkem byl více než šokován. Podle automobilky je nabíjení účinné na 91 %, Rob ovšem změřil efektivitu čítající pouhých 81,5%. Robovi M. přitom trvalo nabití Tesly celkem 10 hodin a 52 minut, firma Tesla ovšem pro změnu uvádí čas 9 hodin a 44 minut, takže se někde stala chyba.

Je potřeba uvést, že Rob M. nenabíjel svůj vůz rychlonabíječkou, která dobití vozu zrychlí na polovinu času. Tak či tak, Tesla má další vroubek u svých klientů a je možná dobře, že měření nebylo uskutečněno na více kusech, možná bychom se dočkali i nějakých reklamací.

zdroj: Autoexpress.co.uk

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy