Závod velikánů - BMW X5 M50d vs.Range Rover Sport +VIDEO

range rover sport | foto: youtube.com

Není neobvyklé, že si jednotlivé závodní automobily měří své síly v závodech. Civilní vozy častěji volí sprinty. A my vám přinášíme jeden, kde se neutkal žádný „sporťák“. Závod vozů SUV.

Ještě než vám prozradíme kdo vyhrál, a než si pustíte samotné video. Můžeme si ve zkratce představit jednotlivé „účastníky“ závodu. Ten bychom mohli pojmenovat také V8 versus R6 popřípadě benzín versus nafta.


Protože pod kapotou BMW M50d se skrývá třikrát přeplňovaný 3,0 litrový dieselový agregát s šesti válci. V Britském aristokratovi Range Roveru Sport hřmí benzinový 5,0 litrový agregát s osmi válci uspořádanými do V. Obě SUV umí zrychlit z 0-100 km/h za 5,3 sekundy.

BMW se vždy těšilo pověsti sportovních vozů, které je radost řídit. Proč tedy „vrcholová“ (prozatím) verze má pod kapotou „jen“ třílitrový diesel? On to ve výsledku není žádný slaboch. Díky trojitému „dopingu“ turbodmychadly umí nabídnout 381 koní (280 kW) a ohromných 740 N.m. točivého momentu. Je to skutečně velká porce výkonu, jenže proti němu stojí 5,0 litrový V8 agregát, který má 503 koní a 625 N.m. točivého momentu.

Ač, BMW M50d nabízí papírových 6,7 litrů na sto, dnes nevyhraje. Ragerover Sport má o dost vyšší „žízeň“. Na každých 100 km si nárokuje 13,8 litrů a to je „papírová“ hodnota.

Zdroj: Cars.co.za

 

 

 

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy