Alpina B12 5.7 Coupe - Vzácnost po sultánovi je na prodej

Společnost Alpina se zabývá přestavbou vozidel BMW a před dávnými roky si vzala do parády i sportovní kupé řady 8.

Těch přepracovala jen 57 kusů a dala jim označení B12 5,7 Coupe. Specialitou bylo to, že jen dva z celkového počtu dostali manuální převodovku a volant na pravé straně. O to víc je zajímavější, že jeden tento kousek je teď na prodej. Vlastnil ho původně Brunejský sultán, který jeje zakoupil v roce 1993. Za celou dobu s ním všichni majitelé najel jen něco málo kolem 11 tisíc km, takže se jedná o velice zachovalý kousek.

Společnost Alpina nafoukla dvanáctiválec na objem 5,7 litru a společně s tím narostly i výkonové parametry. Výkon nyní činí 416 koní a 572 Nm, z 0 na 100 km/h vůz odsprintuje za 5 vteřin a dosáhne maximální rychlosti 290 km/h. Zvenku je tahle Alpina k nepřehlédnutí, ovšem to samé platí i o interiéru.

Sportovní elektricky nastavitelná a vyhřívaná sedadla jsou potažena šedou buvolí kůžů a mají prošívání v barvách loga Alpina. O příjemnou jízdu se postará i dvouzónová klimatizace, výsuvné střešní okno a nebo elektrické záclonky na zadním okně.

Přesná suma, kterou chce prodejce za svou Alpinu B12 5,7 Coupe není zveřejněna, ovšem kdo by měl zájem, nechť kontaktuje portál classicdriver.com, který vám cenu na vyžádání pošle.

zdroj: autoexpress.co.uk, carscoops.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy