Ferrari LaFerrari XX se málem vyvrátilo zadní kolo při testech!

Supersportovní hybridní Ferrari LaFerrari ve své nejbrutálnější verzi XX, která se již připravuje, při jízdě na okruhu v Monze se neukázalo v tom nejlepší světle.

Italská automobilka Ferrari nemá o pozornost nouzi. Od dvou dopravních nehod supersportovního LaFerrari, přes první LaFerrari v Čechách až po nedávné překročení 15 miliónů fanoušků na Facebooku. Až na ty nehody, jde vždy o chtěnou reklamu. Nyní při testech nejostřejší verze LaFerrari, se stala menší nehoda.

Na přiloženém videu to zprvu vypadá dobře. Neskutečný zvuk, rychle projížděné vlásenky a extrémní brždění před zatáčkami ukazují, že LaFerrari XX bude jistě stát zato. Celkový dojem zkazí záběr projetí zatáčky, který je až ke konci videa.

Na konci zatáčky se trochu vyvrátí zadní pravé kolo a následně se dostane LaFerrari XX do přetáčivého smyku. Chvíli to vypadalo, že by se kolo mohlo úplně vyvrátit, nakonec se nic takového nestane a řidič dál pokračuje ve své jízdě.

Jistě se ptáte jak se něco takového mohlo stát. Jsou tu dvě možná vysvětlení. Buďto nevydrželo zavěšení zadního kola, nebo nebyla dostatečně dotažená středová matice kola. První můžeme vyloučit už jen proto, že kdyby se opravdu poškodilo zavěšení kola, tak se s nějvětší pravděpodobností celé vyvrátí, nebo minimálně zůstane v pozici „částečně vyvrácené“. Vzhledem k tomu, že po srovnání vozu po smyku, se kolo vrátilo zpět do původní polohy, lze tedy s určitou jistotou říci, že se jedná o nedotaženou matici.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy