Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID ujel na jednu nádrž vzdálenost..

Standardní Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID dokázal něco nemožného. Na jednu nádrž totiž ujel trasu z Afriky do Velké Británie.

 

Za jeho volantem seděl britský novinář Andrew Frankel a během cestovního dobrodružství se mu podařilo dojet se spotřebou 3,1 litru na 100 km. Cesta začala v severní Africe a končila na severu Velké Británie. Frankel jel navíc nonstop a celá jízda trvala přesně 27 hodin. Celková trasa navíc měřila 1968 kilometrů, přičemž cíl byl v Goodwoodu. 

V průběhu cesty se novinář setkal s hustým déšťem, intenzivním horkem, hodinovými dopravními zácpami a dramatickými změnami výšky a klimatu. Vůz byl dovybaven zvětšenou 80-litrovou palivovou nádrží, která v ceníku Mercedesu stojí 125 Eur. Pod kapotou ovšem pracoval sériový dieselový motor s výkonem 204 koní a 500 Nm, jemu vypomáhal i elektromotor s výkonem 27 koní.

Konkrétní Mercedes E 300 BlueTEC HYBRID je k vidění celý víkend na festivalu rychlosti v Goodwoodu a jeho nájezd si zaslouží velký obdiv. V případě, že by si ho někdo chtěl pořídit, jeho cena činí v základu 49.800 Eur.

Zdroj: Mercedes-Benz

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy