Ultra vzácný a výkonný Vector W8 jde do dražby

Říká vám něco supersport s názvem Vector W8? Že ne? Tak to se není čemu divit, jedná se o raritního výrobce, který se proslavil svým supervýkonným modelem W8.

Ten svou výkonností nebyl daleko k McLarenu F1 a teď jde do dražby jeden kus, který byl postaven v roce 1992. Aukce se bude konat až 15. srpna v Monterey u společností RM Auctions, ovšem zájem o vůz se čeká obrovský. Americký supersport byl postaven v omezeném počtu, a to v letech 1990 až 1993. Celkem bylo postaveno jen 17 vozů. Karoserie byla tvořena převážně z dílů z hliníku,  uhlíkových vláken a kevlaru, což umožnilo dosáhnout celkové hmotnosti kolem 1,5 tuny. 

Motor o objemu 5,7-litru V8 darovala tehdejší generace Corvetty, navíc dostal dvě velká turbodmychadla, což dohromady dávalo výkon 650 koní  při 5700 otáčkách za minutu a 880 Nm. Některé zdroje uvádí, že na dynamometru se motor prokazoval větším výkonem, prý až kolem 1200 koní! To je ohromná síla, která putovala na zadní nápravu přes třístupňovou automatickou převodovkou, která dovolila Vectoru W8 zrychlit z 0 na 100km/h za 4,2 sekundy a dosáhnout maximální rychlosti 354 km / h).

Zdroj: rmauctions.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy