Ford Mustang 2015 - nový model je o 300 liber těžší než předchůdce

S velmi překvapující informací přišel jeden americký prodejce dílů na nového Mustanga, na němž se uvádí, že současná nedávno představená generace Fordu Mustang přibrala na váze.

Podle průběžných měření se prý místo úbytku na váze dočkal Mustang 2015 váhového nárůstu v řádu 200 až 300 liber.  Prodejce dílů uvedl na svém blogu, že současné díly jsou někdy mnohem váhově těžším, což značí, že Mustang prostě přibral. V přepočtu na kilogramy se jedná o 91 až 136 kg navíc oproti předchůdci, což je znepokojující údaj s přihlédnutím k tomu, že máme co do činění se sportovním autem.

Ford zatím nevydal žádné bližší technické specifikace nového Mustanga, přestože auto bylo odhaleno již v prosinci loňského roku. Do prodeje vyrazí letos na podzim do Spojených států a do Evropy. Jako možné vysvětlení přibrání na váze je to, že za to může nové zadní nezávislé zavěšení kol. Doufejme proto, že než se Mustang objeví naplno v prodeji, inženýři Fordu zapracují a přebytečnou váhu odstraní.  

Jen pro připomenutí, Mustang 2015 bude k dispozici s motorem V6 o objemu 3,7 litru s výkonem 300 koní, dále pak se 4-válcovým 2,3-litrovým motorem EcoBoost s více než 305 koňmi a nakonec s osmiválcem o objemu 5,0 litru s výkonem 420 koní.

Zdroj: steeda.com přes mustang6g.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy