Porsche 935 Masnoura Ojjeha - jediný kus na světě je na prodej!

Pro zaryté fanoušky aut, kteří disponují tučným bankovním kontem a milující ojedinělá a krásná auta máme zajímavou informaci.

Do prodeje jde totiž jediné silniční Porsche 935, které nabídne prodejní síň Bonhams. Vůz je oceněn částkou mezi 300.000 a 400.000 Eury a tato suma je odpovídající tomu, co za ní klient dostane. Jedná se o vůbec jeden z prvních projektů divize Porsche Exclusive, která automobil postavila na zakázku pro arabského „šejka“ Mansoura Ojjeha. Ten je mimo jiné spolumajitelem a generálním ředitelem společnosti TAG Heuer, světoznámého výrobce luxusních náramkových hodinek. 

Porsche Exclusive rozšířilo karoserii modelu 930 o širší blatníky, podběhy kol a pod kapotou instalovali přeplňovaný 3,3-litrový motor z Porsche 934. Ten byl přepracován tak, aby poskytl výkon 375 koní, takže zesílení se dočkal i brzdová soustava. Porsche 935 nese zakázkový červený lak karoserie a v kožená krémová sedadla a obložení z pravé dřevěné dýhy. Specialitkou je autorádio Clarion a litá 15-palcová kola BBS.

Porsche nezveřejnilo částku, kolik stálo jediné Porsche na světě, ovšem Mansour Ojjeh prozradil, že za vůz zaplatil tolik, za kolik by si před lety koupil tři Porsche 911 Turbo. Mansour s 935kou jezdil jen po francouzském středomořském pobřeží a na tachometru je údaj 19.314 km.

Zdroj: classicdriver.com přes carscoops.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy