Alpine obhajuje svůj titul v ELMS a přichází s novými ambicemi pro závod 24 hodin Le Mans

Le Mans | foto: Alpine F1 Team

Vítězný návrat týmu Alpine v roce 2013 – vítězství a tři účasti na stupních vítězů v rámci ELMS – potvrdil nový elán legendární značky. Pro tuto druhou sezónu se prioritou stává závod 24 hodin Le Mans.

Pro svůj loňský návrat k závodění podnikl tým Alpine nevídanou cestu korunovanou v European Le Mans Series (ELMS). V roce 2014 přichází tým Signatech-Alpine s novými ambicemi v podobě obhajoby svého titulu a usiluje o stupeň vítězů LM P2 na závodech 24 hodin Le Mans.

Za volantem týmu Alpine A450 bude tuto sezónu znovu vítěz European Le Mans Series v roce 2013 Nelson Panciatici. „Od chvíle, kdy jsem nad hlavu zdvihl pohár ELMS, nemyslím na nic jiného: chci vítězství rozšířit o další.“

Ve svých 22 letech začíná Oliver Webb ve vytrvalostních závodech po dlouhé kariéře strávené v jednomístných vozech. Podle členů svého týmu počítá s využitím svých zkušeností, aby se prosadil se značkou Signatech-Alpine. Jeho zajímavé vazby s Francií, jeho matka je Francouzska, představují pouze další skutečnost, která mu pomůže se začlenit.

Pro mě je to nové dobrodružství,“ zdůrazňuje Oliver. „Miluju atmosféru, která panuje při závodech. Pilotovat pro Signatech-Alpine je nejlepší způsob jak v této kategorii začít. Alpine je značka, která je součástí automobilového dědictví a historie Le Mans.“

Alpine A450 bude za účelem prvních oficiálních testů Europen Le Mans Series na trati od 1. a 2. dubna na okruhu Paul Ricard.

Zdroj: Alpine


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy