Peugeot Exalt: okázalý koncept prozrazen

Ještě před premiérou na pekingském autosalonu unikla první fotografie chystaného konceptu Exalt. Pohánět jej bude elektromotor s benzinovým agregátem.

Peugeot omylem zaslal fotografii a stručný popis chystaného prototypu, francouzským médiím. Není úplně jisté, zda šlo o omyl, či úmysl za účelem zvýšení pozornosti. Každopádně máme fotografii ještě před samotným debutem na autosalonu v Pekingu.

Hybrid s karoserií sedan navazující na koncept Onyx z roku 2012, který jsme mohli vidět na pařížském autosalonu, přichází s elegantním ostře řezaným designem. Zbarven do odstínu, velmi připomínající kov, odkazuje na použití přírodních materiálů.

Peugeot již uvedl, že „používání přírodních materiálů, a minimalistický design konceptu Onyx, bude znakem pro jeho budoucí modely“. Exalt se nese ve stejném duchu. Přírodní materiály, elegantní design, to vše snoubí čtyřmístný sedan, zachycený na přiložené fotografii.

O pohon konceptu se stará Hybrid4 s pohonem všech kol. Benzinovému motoru sekunduje elektromotor. Celkový výkon je přes 250 kW (340 koní). Sedan bude 4,73 m dlouhý a 1,31 m vysoký s prostorem pro čtyři cestující a jejich zavazadla.

Zdroj: autocar.co.uk

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy