Ve Velké Británii se rozmáhají krádeže předních sedaček z Audi RS4

Britský deník Daily Telegraph vydal velice zajímavou zprávu- V té se uvádí narůstající počet krádeží předních sedaček z vozidel značky Audi RS4.

Velké Británii  jsou poslední dobou asi hodně ceněná kožená sportovní přední sedadla z Audi RS4, protože jak jinak si lze vysvětlilt, že se za poslední dobu jedná již o 30 případ krádeže. Největší množství krádeží sedadel bylo zaznamenáno v loňském roce přímo v Londýně, přičemž většina z vyloupených vozidel byly právě varianty Audi RS4, popřípadě v menší míře i A4 S-line.  

Zloději jsou primárně zaměřeni na verzi RS4 B7, kterou Audi vyrábělo v letech 2006 až 2008. Ta má celokožené sedačky a díky šestileté pauze se o ně strhává mezi zloději evidentní zájem.Vzhledem k omezené dostupnosti tohoto artiklu, stojí výměna ukradených sedadel 19 tisíc liber, protože nová sedadla se musí znovu kompletně vyrobit v automobilce. 

Mechanik firmy Audi, Daniel Pardone, říká, že vyrobit přední sedadla trvá celkově 20 hodin a nejedná se o lehký proces. Možným vysvětlením, proč se kradou právě sedačky z RS4 B7 je to, že vůz byl v Anglii vyroben jen asi v počtu 2000 kusů, a tak je nasnadě si pomyslet, že poptávka by musí být  vysoká. Také je zcela evidentní , že tyto ukradené sedačky nemusí nutně jít do jiného typu Audi RS4 a tak je otázkou, kam vlastně sedadla mizí. 

Zdroj: telegraph.co.uk


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy