BMW M235i Racing účastníkem nehody na Nürburgringu + VIDEO!

Automobilka BMW začala poměrně nedávno vyrábět závodní model M235i Racing, jenž je určen pro amatérské závody na okruzích.

Netrvalo ale dlouhou a máme tu první vážnější nehodu, která je navíc doplněna o video. Podrobnosti o nehodě jsou dosti omezené, ale k nehodě zřejmě došlo tak, že minulý víkend při závodu na Nordschleife se řidič BMW M235i Racing srazil se závodní verzí Porsche 911.

Podle magazínu Motorsport Magazín, byl řidič Porsche nezraněn, zatímco řidič M235i Racing byl převezen do nemocnice. Podle lékařských zpráv si zlomil ruku a lehce zranil rameno. Přiložené video jako by říkalo pravý opak, avšak oficiální zprávy hovoří takto. 

Nové BMW M235i Racing je vyráběné jako nižšá závodní speciál pro začínající nováčky i pokročilejší profesionály. Vůz je vybaven aerodynamickým body kitem karoserie,  sportovním odpružením, FIA-certifikovanou bezpečnostní klecí či mechanickým samosvorným zadním diferenciálem. Pod kapotou pak pracuje zážehový 3,0-litrový šestiválcový motor TwinPower Turbo, který vyvíjí výkon 333 koní a 450 Nm točivého momentu.

zdroj: Worldcarfans.com


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy