Ferrari se chopí vývoje motorů pro Alfa Romeo

alfa romeo 4c | foto: Archiv AutoRoad.cz

Alfa Romeo se poslední dobou potýká s problémy související s nevalnými prodeji svých modelů. Koncern Fiat, pod který Alfa Romeo spadá, chce tento fakt změnit.

Tento týden jsme vás informovali o vývoji nového modelu Alfa Romeo Giulia, která má být první model po vzoru tvrzení ředitele,: „poučili jsme se z chyb minulosti“. A tak nás čeká zajímavé spojení zadního pohonu se silným motorem v předu a to celé v karoserii sedan. Zároveň se chystá model SUV.

Velmi důvěryhodný zdroj přináší informaci, že právě pro lepší prodejní výsledky a trochu té „exkluzivity“ bude povolána značka vzpírajícího se koně, Ferrari. Ta se nově bude starat o vývoj motorů pro „TOP“ modely Alfy Romeo.

Modely plánované na rok 2016, čili nové SUV a sedan s pohonem zadních kol, by již měly pohánět motory z dílny vedené automobilkou Ferrari. Půjde zřejmě jen o nejsilnější motorizace a ty slabší si Alfa Romeo „obstará“ sama.

Uvidíme, jak moc Alfě Romeo tato strategie pomůže k lepší prodejním číslům. Však od roku 2004, kdy vzal její otěže Fiat, se propadla s prodeji o 56 procent, na 74 000 prodaných vozů.

Zdroj: europe.autonews.com


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy