Renault Twingo na elektřinu nebude, lidi jej nechtějí

renault twingo / wind | foto: blogautomobile.fr

Čistě elektrické Twingo Z.E. nakonec do výroby nepůjde. Prodejní úspěchy, tedy spíše neúspěchy mluví za vše. Trh malý městský elektrický model od Renaultu chtít nebude.

Informace o "STOPce", kterou dostalo Twingo Z.E. je oficiální. O tomto kroku Renaultu informoval sám vedoucí plánování značky, Philippa Klein.

Přitom se francouzská značka s diamantem ve znaku netají tím, že elektromobilů velmi věří a myslí si, že elektřina je budoucnost pohonu automobilů. Většina evropských automobilek produkuje elektromobily "jen kvůli vládám" popřípadě evropské unii. Nepřímo to konstatoval německý výrobce BMW, který uvedl na trh modely i3 a sportovní i8.

Twingo Z.E. bylo již technicky vyřešeno a to i problém s uložení baterií v tak malém autě. Baterie měly být na místě, kde se u spalovacího Twinga nachází nádrž. I přes to, se s jeho výrobou nepočítá.

Renault však od elektromobilů nedává ruce pryč. Sice nenabídne malé Twingo Z.E., ale plánuje výrobu elektrické dodávky Kangoo Z.E. a mluví se i o mikroautu Twizy.

Zdroj: blogautomobile.fr

 


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy