Volkswagen Eos: nedaří se ho prodávat

volkswagen eos | foto: Volkswagen

Kabrioletu s pevnou skládací střechou se příliš nedaří. Volkswagen tak uvažuje o ukončení výroby tohoto modelu, bohužel s nástupcem se nepočítá.

Informace o tom, že by Volkswagen Eos mohl skončit, se objevili již v roce 2012 a situace s odbytem tohoto modelu se doposud nikterak nezlepšila. Přes mnohé své klady, Eos nedokázal přivábit dostatečný počet zákazníků na to, aby se u Volkswagenu mohlo uvažovat o nástupci. Každý vývoj něco stojí a podle šéfa VW Group právě segment kabrioletů, není v této době pro VW zajímavý a hlavně výdělečný.  Však za minulý rok se prodalo jen něco přes osm tisíc Eosů, což je přibližně tolik, kolik se za týden prodá Golfů.

Příčina nízkého prodeje není v tom, že by byl Eos špatné auto. I když vychází z platformy Golfu páté generace a sdílí mnoho stejných komponentů, tak se jedná o velmi vydařený automobil. Přesto, že se mnoho dílů odvozuje ze starší verze Golfu, tak je cena enormně vysoká. V Čechách Eos Volkswagen již neprodává, ale u našich sousedů v Německu je k mání v přepočtu za 810 000 Kč v základní výbavě a s motorem 1,4 TSI. V nejvyšší specifikaci se cena přehoupne vysoko přes 1,1 milion korun.

Za vysokou cenu může především komplikovaná, těžká a velice drahá pevná skládací střecha a také různé bezpečnostní prvky, které musí každý kabriolet mít. Máme namysli například: vystřelovací hlavové opěrky, zesílený rám čelního okna a A odolné sloupky.

Zdroj: inautonews.com


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy