Honda Civic Tourer BTCC: Kombík co chce vyhrávat

Na Anglickém světoznámém okruhu Silverstone, proběhlo testování závodního speciálu Honda Civic Tourer BTCC.

Honda Yuasa Racing přichází na závodní scénu se speciálem neobvyklé karosářské variantě kombi. Naposledy bylo k vidění na závodních okruzích kombi v sezóně roku 1994, tenkrát šlo o Volvo 850. Letos bude Civic Tourer BTCC jediné kombi na startovací čáře. Přitom nepůjde o žádného outsidera.

K dosažení vítězných příček napomůže závodnímu speciálu dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec, který je vyladěný na výkon přes 300 koní. Můžeme předpokládat, že takto upravený dvoulitr bude pod kapotou budoucího Civicu Type-R.

Závodní speciál má s klasickým Civic Tourer společnou možná jen karoserii. Změn se totiž na závodním voze udělalo mnoho. Krom nového výkonného motoru se pracovalo na odlehčení. V interiéru zůstalo pouze speciální sedadlo řidiče s pětibodovými bezpečnostními pásy. Okna byla vyměněna za odlehčená. Pro lepší přítlak bylo vzadu instalováno mohutné křídlo a pro další snížení hmotnosti byly autu přiděleny speciální kovaná kola. Kompletní přestavbou prošel také celý podvozek, kde nezůstal kámen na kameni a tak byly obměněny všechny podvozkové díly. Zvětšil se také rozchod kol k zajištění větší stability v zatáčkách.

Zdroj:  Honda Yuasa Racing (Facebook)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy