Petice na zahájení výroby nové Civic Type-R v USA

Fanoušci nově představené Hondy Civic Type-R podepsali petici, v níž žádají Hondu, aby uvedla nový ostrý Civic i na trh ve Spojených státech.

Zdá se, že pojem Civic Type R je velmi populární a to i ve Spojených státech, jak jinak si lze totiž vysvětlit to, že Nikos Stoufis z Northfieldu ve státě Minnesota, zahájil petici na stránkách www.change.org, kterou již podepsalo na více než 9000 fanoušků.  Ti žádají společnost Honda, aby model zařadila i do výrobního programu ve státech a  ukončila tak diskriminaci zákazníků na americkém trhu. 

Petice také říká, že pokud jiné země si budou moci vychutnat to nejlepší z modelové řady Civic, měli by mít toto právo i Američané. Honda Civic Type-R dorazí ve své nové generaci v roce 2015 a pod její kapotou se ocitne benzínový 2,0-litrový přeplňovaný 4-válec, s výkonem přibližně 280 koní. 

Vůz se v Ženevě představil s výrazným body kitem, čtveřicí koncovek výfukového systému a zadním křídlem ve stylu vozidel WTCC. Díky zcela novému Civicu Type-R, chce Honda konkurovat tvrdým soupeřům s náhonem na přední nápravu, mezi které se aktuálně řadí kupříkladu velice povedený Seat Leon Cupra 280.  Ten nedávno zajel Severní smyčku za 7 minut a 58,4 sekundy, což je nový traťový rekord mezi sériovými auty s náhonem na předek.

zdroj: change.org, Autoexpress.co,uk

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy