Nissan GT-R Nismo bude na trhu v USA dražší než Porsche 911 Turbo

Nedávno představená nejrychlejší sériová verze modelu Nissan GT-R Nismo už zná svou cenu a její výše zřejmě odpovídá potenciálu vozidla.

Vůz bude na americkém trhu bude oceněn částkou 149.990 dolarů, což je mnohem více, než kolik stojí současná generace výkonného Porsche 911 Turbo.  I přes tuto horentní sumu si ale zcela jistě nejsilnější GT-R své zájemce najde. 

Do prodeje se zřejmě dostane až na konci tohoto července, a co že vlastně bude pod jeho kapotou? Případný zájemce o vůz se bude moci těšit na  3,8-litrový twin-turbo V6 motor, který vyvíjí výkon 600 koní a 651 Nm točivého momentu. Agregát je napojen na šestistupňovou sekvenční převodovkou s dvojitou spojkou, výkon je pak přenáše na všechna kola. O dravosti verze GT-R Nismo vypovídá čas 7:08.679, zajetý na slavném okruhu Nürburgring. 

GT-R Nismo bude k dispozici v pěti barvách  karoseroe (Solid Red, Jet Black, Super Silver, Pearl White a Matte Gray ) a jeho výbava bude nadmíru bohatá. Ve standardu se ocitnou LED přední světlomety, sportovní sedadla Recaro či červeně podbarvený tachometr s multifunkčním displeje . Tento model má také audio soustavu BOSE s jedenácti reproduktory, koho tak omrzí zvuk motoru, bude si moci pustit řev své oblíbené muziky.   

Zdroj: Nissan


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy