Největší kolekce vozidel z filmů o Jamesi Bondovi jde do aukce

Kdo by neznal akční filmy s hlavním hrdinou v podobě Jamese Bonda, který vždy oplýval dokonalými technologiemi ale hlavně velmi luxusními a rychlými vozidly.

Teď se objevila zpráva, že do chystané aukce půjde celá jedna sběratelská kolekce hned několika desítek automobilů a předmětů z filmů o Jamesi Bondovi, kterou vlastní realitní magnát Michael Dezer. Jeho sbírka patří k těm největším a krom vozidel má i spoustu dalších „specialit“ z těchto filmů.

Podle deníku Daily Express bude jeho sbírka na prodej, a to pouze vcelku za částku rovných 20 milionů liber. A co že vlastně filmová největší sbírka obsahuje? Najdeme v ní padesát devět nejrůznějších vozidel a plavidel, chybět tedy nebude loď Fairey Huntress ze snímku Srdečné pozdravy z Ruska, dále se zde objeví letecká technika, kterou je například Lockheed JetStar z filmu Goldfinger. Pro opravdové znalce se tu také objeví drsný tank T-55 z filmu GoldenEye.

Zpět ale k automobilům samotného Bonda. V aukci se ocitne šest modelů od značky Aston Martin, čtyři Lotusy Esprit, dále Renault 11 Taxi, a nebo tři žluté Citroëny 2CV z filmu Jen pro tvé oči.

Zdroj: Autoexpress.co.uk, worldcarfans.com


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy