Lyonheart K je vlastně takový novodobý Jaguar E-Type

Vůz vzniká v Coventry a měl by oslovit zákazníky vzhledem legendárního Jaguara E-Type.

Jméno Lyonheart K někomu připomíná legendárního odvážného krále Richarda Lví srdce, jinému zase zakladatele automobilky Jaguar, sira Williama Lyonse.

Vzhled sportovního kupé se přitom inspiroval u jedné z největších poválečných automobilových legend, kterým se stal bezpochyby Jaguar E-Type. Technickým základem se stal aktuální model XKR o výkonu 404 kW, který poskytuje pětilitrový motor V8 přeplňovaný kompresorem.

Převzata byla také šestistupňová automatická převodovka. Hlavní část šasi je tvořena hliníkovým monokokem, panely karoserie jsou vyrobeny z laminátu vyztuženého uhlíkovými vlákny. Celková délka vozu činí 4,75 metru, šířka 1,89 metru a výška 1,29 metru. Hmotnost vozu je přitom nízká. Má hodnotu 1575 kilogramů. Dynamika modelu Lyonheart odpovídá zmíněným parametrům. Zrychlení z nuly na sto proběhne za 3,9 sekundy, nejvyšší rychlost je 300 km/h.

V interiéru na vás čeká britské historické pojetí s dřevěným volantem, vklady z ušlechtilé dýhy, díly z kartáčovaného hliníku a s koženým čalouněním, celek vyzařuje atmosféru klubu. Zvenku zaujmou dvacetipalcová drátěná kola. Nevýhodou vozu je dlouhá čekací lhůta 18 měsíců.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy