Nová generace Porsche 911 GT2 možná vůbec nebude

Ke značce Porsche patří neodmyslitelně i spousta dravých výkonnostních verzí, mezi než se řadí i verze modelu 911, nesoucí označení GT2. Tato varianta však poslední dobou nemá vůbec jisté místo v modelové řadě 911.

Nejnovější generace Porsche 911 totiž nabízí již dost výkonnou variantu Turbo S, která překonává v mnoha ohledech minulou verzi GT2. Není tak ani jasné, jaké parametry by měla budoucí 911tka GT2 dostat, aby mohla být ještě lepší.

Produktový manažer August Achleitner sdělil americkému časopisu Car and Driver, že o tom, zda se nakonec dočkáme nové verze GT2, není vůbec rozhodnuto. Dle vyjádření se dějí  uvnitř Porsche politické i technické rozepře, a to je hlavním důvodem této nejistoty.

Ostatně, Porsche 911 Turbo S má výkon 560 koní a točivý moment 700 Nm, poháněna všechna kola a z 0 - 100 km/h vystřelí za 3,1 sekundy.  To jsou fascinující parametry, které není potřeba již překonávat. Další obavou je také fakt, že k verzi GT2 patří neodmyslitelně pohon zadní nápravy. S tím by ale GT2 byla o něco pomalejší než sourozenec Turbo S, což je pro Porsche nepřijatelné.

zdroj: Porsche, worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy