McLaren MP4-12C Spider jako služební policejní vůz!

mclaren mp4-12c | foto: McLaren

Britský McLaren MP4-12C Spider je poměrně rychlý spotovní vůz, kterému máloco ujede. Nyní se na automobilové přehlídce Autosport International v Birminghamu ve Velké Británii představil tento supersport v policejní úpravě.

Britský McLaren MP4-12C Spider je poměrně rychlý spotovní vůz, kterému máloco ujede. Nyní se na automobilové  přehlídce Autosport International v Birminghamu ve Velké Británii představil tento supersport v policejní úpravě.

Ke konci loňského roku se tentýž model dostal do výbavy dubajské policie, která už tak disponuje širokým vozovým parkem plným různých supersportovních vozů. A právě po vzoru Dubaje se rozhodla i britská policie přidat tento drahý model do služební flotily.

McLaren 12C Spider stojí v základu 240.000 liber (cca 7,2 milionu Kč) a jeho policejní verze bude opravdu nasazena do běžného provozu! Supersport bude používán důstojníky dálniční policie v oblasti Midlands, kde bude nahánět příliš rychlé řidiče.

Kdo by mu se chtěl pokusit ujet, bude mít s největší pravděpodobností smůlu. McLaren 12C Spider totiž zrychlí z 0-100 km/h za 3,1 sekundy, a to díky twin-turbo motoru V8 o objemu 3,8 litru. Motor dodává výkon 625 koní, s nímž lze dosáhnout maximální rychlosti až 329 km/h.

zdroj: Autoexpress.co.uk, McLaren

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy