Mercedes-Benz ukázal elektrickou variantu dřívějšího modelu 190E

Automobilka Mercedes-Benz se pomalu ale jistě připravuje na sériové uvedení nové generace třídy C, a ve spojitosti s tím ukazála, nyní veřejnosti ukázala pohled zpět na některé z jeho dávných předchůdců.

Zatímco asi všichni si pamatujeme na různě výkonné benzínové a naftové varianty, málokdo už tuší, že  Mercedes byl průkopníkem i v oblasti elektrických vozidel. Za zmínku tak stojí pro někoho absolutně neznámý Mercedes-Benz 190 E Elektro, který automobilka představila v roce 1991 ženevském autosalonu.

Ten měl v útrobách chlorido-sodíkové niklové baterie a dva elektrické motory, z nichž každý poskytoval 22 koní výkonu. S ohledem na dřívější nevyzrálou technologii však byl 190 E Elektro dosti těžký, jeho hmotnost přesahovala 1400 kg. Jízdní dosah vozu byl na dřívější dobu v celku slušný, dle automobilky Mercedes, byl model 190 E Elektro schopný ujet na elektrický pohon až 110 km ( 68 mil ).

O několik let později v roce 1993, Mercedes představil další elektromobil, a to na autosalonu ve Frankfurtu. Ten měl asynchronní elektrický motor, který produkoval výkon 48 koní a doplnění o elektrické baterie. Vůz měl naprosto stejné vnitřní rozměry jako standardní model, ovšem jeho jízdní dosah byl opět jen  110 km.

V roce 1993 na autosalonu ve Frankfurtu Mercedes také uvedl dva hybridní prototypy, které stanovily velice klíčové informace pro zavedení hybridní technologie do budoucího portofila značky Mercedes.

Zdroj: WorldCarFans.com

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy