Společnost GM v roce 2016 zruší evropské zastoupení Chevroletu a...

Americký koncern General Motors vydal tiskové prohlášení, které šokuje většinu automobilových fanoušků této značky. Koncem roku 2015 bude totiž v Evropě ukončeno zastoupení značky Chevrolet a během roku 2016 se zavře také australský Holden.

Ptáte se, co stojí za důvodem skončení evropských aktivit Chevroletu? Vedení automobilky GM uvedlo, že značka se až moc překrývá s portfoliem značky Opel - Vauxhall a také že si americká automobilka nedokázala na evropském trhu získat dostatečně velký tržní podíl. 

Co bude následovat v roce 2015 a co se stane se stávajícími prodejnami značky Chevrolet zatím nikdo neví. Jedinou jistotou je to, že veškerá evropská pozornost GM bude zaměřena na značky Opel a Vauxhall. Další utěšující zprávou je to, že sportovní modely Chevrolet Corvette a Camaro bychom měli v Evropě i nadále oficiálně zakoupit. 

Šokující zpráva však přišla i z Austrálie, kde podle televize ABC se chystá společnost GM úplně ukončit výrobu automobilů Holden! Zdroje z Holdenu sice uvádí, že v jednání je vládní podpora značky, televize ABC se však odkazuje na vysoce kvalitní zdroj, podle kterého už je konec značky nevyhnutelný.

Pokud skutečně dojde k uzavření továren, bude to pro ekonomiku Jižní Austrálie znamenat ztrátu 13 200 pracovních míst a ztrátu ve výši 1,24 milionu australských dolarů (v přepočtu 22,6 miliard Kč).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy