Honda Civic Tourer se zúčastní závodů BTCC

Je tomu pěkná řádka let, kdy jsme na okruhových závodech mohli spatřit vůz v provedení kombi, kterým bylo Volvo 850 R BTCC. Nyní se japonská automobilka Honda vydala stejnou cestou, a do šampionátu British Touring Car Championship (BTCC) nasadí závodní provedení Hondy Civic Tourer.

Závodní vůz v provedení kombi vždy vzbudí patřičnou pozornost, ostatně závodní Volvo 850 R BTCC si někteří pamatuji dodnes. Tvůrci auta věří, že sportovní verze Civic Tourer bude na okruzích úspěšná a že závodní verze nevznikla jen kvůli dobré reklamě.

Oproti sériové verzi se vzhled závodního Civicu Tourer bude lišit přítomností mohutnějších blatníků, širšímu rozchodu kol a novým předním spoilerem.

O pohon závodního Civicu Tourer se postará přeplňovaný benzinový dvoulitrový motor s výkonem 300 koní a točivý momentem okolo 300 Nm. Výkon bude posílán na přední nápravu, a to skrze šestistupňovou sekvenční převodovku s karbonovou spojkou. To vše doplní závodní 18“ kola s pneumatikami Dunlop.

Do kokpitu  vozu usedne letošní šampion BTCC Andrew Jordán a mezi konkurenty Civicu budou patřit například Ford Focus ST, BMW 125i nebo MG 6.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy