Pořad Top Gear má zákaz řízení ve Francii

Snad každý motoristický fanoušek zná populární britský televizní pořad Top Gear. Jeho moderátoři si občas neberou žádné servítky a porušování silničních pravidel jim tak není cizí.

Právě na druhý zmíněný fakt tým Top Gearu doplatil ve Francii. V této zemi totiž mají přísnou policii a i takový Jedemy Clarkson je pro ně obyčejným člověkem. 

Přestupek se odehrál na francouzské dálnici, který proběhl během natáčení nového DVD s názvem Top Gear: The Perfect Road Trip. Duo Jeremy Clarkson a Richard Hammond si za volanty vozidel Aston Martin Vanquish a Porsche 911 GT3 natolik užívali jízdu, že v úseku, kde byla nařízena maximální povolená rychlost 90 km/h, jeli oba více než 140 km/h. 

To se však místnímu dálničnímu oddělení moc nelíbilo a oba moderátoři byli nuceni zaplatit vysokou pokutu. K tomu jako bonus dostali tříměsíční zákaz řízení na území Francie.

Koho by zajímalo, co na nejnovějším DVD od produkce Top Gearu najdeme, tak za zmínku stojí vozy jako jsou Pagani Huayra, Ferrari F12berlinetta, Porsche Cayman S nebo Ford T. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy