Mercedes-Benz Sport Cruiser - nástupce modelové řady R

Mezi největší neúspěch jinak úspěšné automobilky Mercedes-Benz se dá považovat luxusní třída R, jejíž prodeje rozhodně nedosáhly výsledků očekávaných od vedení společnosti.

Mezi největší neúspěch jinak úspěšné automobilky Mercedes-Benz se dá považovat luxusní třída R, jejíž prodeje rozhodně nedosáhly výsledků očekávaných od vedení společnosti.

I přes tento fakt se ale vedené společnosti rozhodlo, že jej v budoucnu nepřímo nahradí podobným modelem. V létě tohoto roku uniklo Mercedesu pár snímků nové třídy V, která má nahradit současný Mercedes-Benz Viano. Nové spekulace však nyní hovoří o tom, že model na uniklých skicách bude nepřímým nástupcem třídy R.

K tomu všemu přinesl německý Auto Bild  informace o přípravě velkého luxusního crossoveru nesoucí označení Sport Cruiser. Ten se bude inspirovat málo úspěšnou třídou R, ale oproti ní nabídne vyšší světlou výšku a elegantnější tvary karoserie.

Základem pro Mercedes-Benz Sport Cruiser bude nová podvozková platforma, jenž využije i budoucí generace třídy E. Tato platforma dostane dodatečné prodloužení rozvoru na hodnotu tři metry. To by mělo zaručit dostatek prostoru všech sedmi cestujících ve třech řadách.

I přes variabilní uspořádání interiéru se sedmi samostatnými sedadly by měl Sport Cruiser nabídnout standardní dvojici párů klasicky otevíraných dveří. Za touto variantou je především nižší hlučnost a možnost elegantnějšího řešení vnějšího i vnitřního designu dveří oproti posuvným dveřím používaným vozidel typu Van. 

První informace hovoří už i prvních motorech, které bychom mohli pod kapotou Sport Cruisera očekávat. Očekávat můžeme například zážehový šestiválec o objemu 3,0 l a osmiválec o objemu 4,0 l. Dále je také zmíněný řadový šestiválcový turbodiesel o objemu 2,9 l. Kromě těchto verzí mají dorazit i hybridní provedení s dvoulitrovým resp. třílitrovým benzinovým motorem, kombinující elektromotor.

Mercedes-Benz Sport Cruiser má dostat pohon všech kol, podvozek se vzduchovým odpružením a širokou paletu asistenčních systémů. K prosvětlení interiéru má přispět rozměrná panoramatická střecha a v jeho výbavě nebudou chybět 3 dotykové displeje, přes které bude ovládán navigační i zábavní systém.

Do prodeje se Mercedes-Benzu Sport Cruiser dostane přibližně rok po uvedení nové generace třídy E. První kousky tak nejspíše zamíří ke svým majitelům až v roce 2017.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy