Jeep Grand Wagoneer - legenda se možná brzy vrátí

Americký koncern Chrysler plánuje možný návrat dříve velmi populárního modelu s názvem Jeep Grand Wagoneer. V hledáčku by měl hlavně též velice populární americké SUV Dodge Durango, kterému by chtěl ukrojit důležité procenta v prodeji.

Americký koncern Chrysler plánuje možný návrat dříve velmi populárního modelu s názvem Jeep Grand Wagoneer. V hledáčku by měl hlavně též velice populární americké SUV  Dodge Durango, kterému by chtěl ukrojit důležité procenta v prodeji.

Historie Jeepu Grand Wagoneer sahá až do roku 1962, kdy vznikla vůbec první luxusní verze modelu Wagoneer. Označení Grand Wagoneer pak společnost Jeep používala až od roku 1984, přičemž ve výrobě se udržel až do roku 1991.  

Jeep se ještě o pár let později pokusil navázat na Wagoneer modelem Commander se třemi řadami sedadel, ale to se mu moc nepovedlo. Právě proto je v plánu znovuoživení tohoto modelu a názvu..

Příchod nového Jeepu Grand Wagoneer byl už dříve o několik let odsunut, s ohledem na modernizované Durango. Chystaný Jeep Grand Wagoneer bude v případě zpuštění výroby pro velkého Dodge největší hrozbou. Koncern Chrysler však s největší pravděpodobností nebude chtít soupeřit sám se sebou a tak se předpokládá, že příchod nového Wagoneera bude znamenat konec výroby modelu Durango.

Jeep Grand Wagoneer nové generace by se mohl ukázat již na přelomu let 2015 a 2016, přičemž se zařadí na samotný vrchol nabídky značky.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy