Honda S660 – třívalcový roadster na..

S600 | foto: Honda Motor

Tento rok se bude již tradičně konat další ročník tokijského autosalonu, kde bude podle zákulisních informací k vidění zcela nový "kei roadster" od japonské automobilky Honda.

 

Tento rok se bude již tradičně konat další ročník tokijského autosalonu, kde bude podle zákulisních informací k vidění zcela nový "kei roadster" od japonské automobilky Honda. 

Ten  nese označení Honda S660 a po stránce vzhledu a motorizace bude navazovat na pro někoho dosti známý model Honda Beat, jehož produkce probíhala v devadesátých letech.

Pod kapotou koncepčního vozu se nejspíše objeví tříválcový benzínový motor o objemu 660 cm3, disponující výkonem 65 koní. Výkon se zdá být dosti malý, ale při celkové váze roadsteru 900 kg to bude znamenat solidní jízdný zážitky.

Dokonce se hovoří i o tom, že následná sériová verze dostane výkon na hranici 100 koní, což by při použití pohonu zadní nápravy dělalo z této Hondy S660 opravdu zábavný vůz. Tak či tak, motor bude spolupracovat  se sedmistupňovým automatem typu CVT. 

V případě, že se koncept S660 opravdu dostane až do finální výroby,  veřejnost se ho dočká  v průběhu roku 2015. V tomto roce si ostatně Honda naplánovala i představení  nové generace supersportu NSX, jejíž předchozí verze se stala kultovní, a to též v 90. letech.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy