Třída 1 od BMW dostane náhon přední nápravy

BMW | foto: Archiv AutoRoad.cz

BMW plánuje postavit základ své řady, model 1, na platformu Mini. To nevyhnutelně znamená opuštění pohonu zadní nápravy.

Pohon zadní nápravy má spoustu výhod týkajících se ovladatelnosti, avšak má také zásadní nevýhody. Vyšší náklady, vyšší hmotnost a omezené možnosti uspořádání interiéru vytlačují tuto koncepci stále více. Nyní se zdá, že i automobilka pyšnící se tradičním rozložením u menších vozů musí ustoupit.

Třída 1 je přímým konkurentem Mercedesu Benz třídy A a řady A3 od Audi. Obě tyto automobilky používají pro dané třídy pohon přední nápravy, popřípadě všech kol. A obě tyto automobilky představily sedany odvozené od malých modelů.

BMW je tlačeno do konkurenčního souboje, který nemůže dopadnout jinak, než představením sedanu menšího než je řada 3. Navíc, sedan řady 1 bude podle všeho používat platformu určenou pro Mini, která je určena pro pohon přední nápravy. K dispozici by měl být ještě pohon všech kol.

Sedan by se měl ukázat za tři až čtyři roky, je totiž teprve na začátku vývoje. Lze očekávat, že se stejnou technikou se dříve či později ukáží i další karosářské varianty třídy 1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy