Toyota Hybrid R - supervýkonný hybrid v rouše Yarisím

Toyota | foto: Toyota

Toyota se bude na autosalonu ve Frankfurtu prezentovat značně upravenou variantou modelu Yaris. Ze sériové podoby nezůstane prakticky nic, hlavní je tu však pohon.

Současná doba ukazuje, že i hybridy mohou být opravdu výkonné a i ty nejúchvatnější supersporty dnes využívají hybridní technologie pro zvýšení výkonu. Podobnou cestou se vydává i Toyota, která kombinaci elektrického a spalovacího motoru využila v závodních speciálech.

Nyní představuje relativně sériovou variantu tohoto řešení, které se časem objeví v některém sportovním voze. Šuškanda říká, že se podobné řešení již zvažovalo u sporťáčku GT86, avšak neprošlo testem hmotnosti a výrobních nákladů.

Pod kapotou malého Yarisu nafouknutého do monstrózních rozměrů by se měla uhnízdit dvojice motorů. Spalovací motor o objemu 1,6 litru bude roztáčet přední nápravu, zatímco elektromotor roztočí nápravu zadní. Souhrnný výkon obou motorů je 400 koní, přičemž energie pro elektromotor není získávána z baterií, ale ze superkapacitoru. Ten na rozdíl od baterie dokáže výrazně rychleji vstřebávat energii.

Řešení by se mělo objevit u některého z budoucích sporťáků od Toyoty. Mluví se o duchovním nástupci modelu Supra.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy